یک اندیشمند سوری در سخنرانی افتتاحیهی همایش بینالمللی «امام خمینی (ره) و قلمرو دین» اظهار داشت: امام خمینی مجاهدی کبیر بود که حتی با تحمل فشارهای گوناگونی چون تبعید، با طاغوت زمان مبارزه کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، خانم کوثرشاهین هدف امام خمینی (ره) را رهبری انسان به سوی کمال حقیقی عنوان کرد و گفت: امام خمینی (ره) با ایجاد جامعهی اسلامی توانست ملت بزرگی چون ایران را از زیر بار ذلت درآورد و به قلهی عزت برساند.
وی با بیان این که اخلاق در دیدگاه امام خمینی (ره) ارتباط تنگاتنگی با دین دارد، افزود: امام خمینی (ره) شخصیتی بوده که از تمامی پیامبران الگو گرفته و رهبری فرزانه برای جوامع انسانی شده است.
این اندیشمند سوری امام خمینی (ره) را مردی سیاستمدار برشمرد که به سیاست کرامت مجدد بخشید و اظهار داشت: امام خمینی (ره) در ملت خود ذوب شد و چهرهی درخشانی از ایران بر جای گذاشت.
کوثرشاهین در ابتدا نیز با قرائت اشعاری در مدح امام خمینی (ره) به این شخصیت فرزانه ابراز احساسات کرد.
در ادامه دکتر ووچینگ استاد دانشگاه چین به سخنرانی پرداخت و گفت: ویژگی امام خمینی (ره) تدوین قانونی اساسی براساس ملاکهای فطری و انسانی است.
وی گفت: روح قانون اساسی در ایران که با رهبری امام خمینی تدوین شد، بر اساس ملاکهای روحی انسانی و در جهت نیل انسان به کمال بشری است.
ووچینگ ادامه داد: امام خمینی (ره) با جامعیت جدی خویش تصویری علمی و عملی از جامعهی متکامل انسانی به جهانیان معرفی کرد که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نمونهای از آن فرهیختگی است.
این مدرس دانشگاه توجه جوامع را به دیدگاههای انساندوستانهی امام خمینی (ره) لازم شمرد و افزود: امروز دنیا در چهارراهی قرار گرفته و بیشک توجه به حقوق بشر یکسان برای تمام ملتها، راه برونرفت از بحران بشری امروز است.
وی همچنین تبادل تمدنها را امری مهم عنوان کرد و گفت: صاحبان تمدن باید با میل به گفتوگو، زمینهی صلح و صفا را فراهم کنند